PODOLOGIA EQUINA: les peülles d’un poni

IMG_20181005_135320 (1)

Això és el que passa quan no es fa un seguiment en la podologia dels equins. Les peülles són un unglot en constant creixement i, o bé, necessiten que els equins estiguin en un medi apropiat pel seu desgast, o bé, s’han de tallar cada dos mesos com a mínim. La temporalitat en el manteniment vindrà determinada per les característiques de cada equí, per l’alimentació, per l’espai on es troba i per la seva activitat. Vull dir que no és una qüestió  matemàtica.

El que sí que puc precisar és que un equí amb els unglots que veieu a la fotografia pateix i molt. No es pot moure amb llibertat  i les estructures internes i externes de les seves extremitats es veuen seriosament alterades. El tendons s’estiren i, a l’haver de forçar la postura, les articulacions es sobrecarreguen i s’altera la motricitat, provocant un desgast dels cartílags.

Per intervenir en aquest cas vaig haver de fer servir una radial. Es tracta d’una mola elèctrica que es fa servir per tallar materials durs. Se’n van fer malbé tres discs degut a la fortalesa de les peülles. Sortosament tot va anar bé. Vaig aplomar el poni correctament i confio que a partir d’ara se li faci el manteniment degut.

podologia.Albert.Flores.IMG_20181008_095546

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s